សម្លរម្ជូរព្រៃ

សម្លរម្ជូរព្រៃ
+ គ្រឿងផ្សំ
- ត្រីប្រា, ត្រីឆ្លាំង ឬត្រីពោរ  ៥០០ក្រាមកាត់​កង់​ជា​ដុំៗ តាមការចូលចិត្ត
- រំដេង ៤-៥ដុំ ចិតដំតិចៗពេលអាំងរួច
- ខ្ទឹមស ៣-៤កំពឹស
- គល់ស្លឹកគ្រៃ ២គល់ដំ
- ម្ទេស ៣ផ្លែ ឬតាម​ការចូល​ចិត្ត
- ម្ទេសផ្លោក ១ផ្លែធំ ចិតជាចំណិត
- ខ្ទឹមក្រហម ៣ដុំ ចិតជាចិណិតកុំតូចពេក
- ប៉េងប៉ោះជិតទុំ ៤-៥ផ្លែ ចិតជា​ចំណិតកុំតូចពេក
- ត្រប់ស្រួយ ៥ផ្លែ​ ចិតជាដុំ
- ស្លឹកម្រះព្រៅ ១ចាន
- ម្អម ១ចាប់ ហាន់​កុំ​តូច​ពេក
- ក្រសាំង ២ស្លាបព្រាបាយ ឬតាម​ការ​ចូល​ចិត្ត
- ប្រហុកចិញ្ច្រាំខ្ចប់ដុត ១ស្លាបព្រាបាយ ឬតាមការចូលចិត្ត
- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- អំបិល ១ចិប
- ប៊ីចេង កន្លះ​ស្លាបព្រាកាហ្វេ
+ រំដេង, ខ្ទឹមស, គល់ស្លឹកគ្រៃ, ម្ទេស, ម្ទេសផ្លោក, ខ្ទឹមក្រហម ​​ត្រូវអាំងឲ្យឈ្ងុយ
+ វិធីធ្វើ
១. មុន​ដំ​បូង​ត្រូវ​ដាក់​​​ឆ្នាំងដាំទឹក​​សម្លរ​ឲ្យ​ពុះ​ បន្ទាប់​មក​ដាក់​គល់​ស្លឹកគ្រៃ រំដេង និង​ប្រហុក មួយ​សន្ទុះ​ក្រោយមក​សូម​​ដាក់​ត្រីចូលហើយ​គ្រប​ទុក​ឲ្យ​ពុះ។
២. នៅ​ពេល​ដែល​ទឹក​ពុះ (ដងពពុះចេញ) ​ចាច់​ផ្តើមបន្ថែម​ទឹក​ត្រី អំបិល ស្ករស ប៊ីចេង ក្រសាំង និង​ត្រប់ ស្រួយ ទុក​មួយ​ពុះ​ទៀត។
៣. ពេលដែលពុះម្តងទៀតហើយ បន្ថែម ប៉េងបោះ ម្ទេស ម្ទេសផ្លោក ខ្ទឹមស និងខ្ទឹមក្រហមរួចគ្របទុក​រំងាស់​ឲ្យ​ចូល​ជាតិ​បន្តិច​សិន។
៤. បន្ទាប់​ពី​រំ​ងាស់​បន្តិចរួច​ហើយ​ ដាក់​ម្អម និងស្លឹកម្រះព្រៅចូលជា​ការស្រេច៕
ប្រភព៖  khtoem

No comments:

Post a Comment

Pages