ស៊ុប​ក្ដៅ​បែប​ចិន

ស៊ុប​ក្ដៅ​បែប​ចិន
+គ្រឿង​ផ្សំ​៖ 
- តៅហ៊ូ ១ (ហាន់​រួច)
- ផ្សិត (អាច​រើស​​ប្រភេទ​ផ្សិត​តាម​​​ចូល​ចិត្ត)  ១​កូន​ចាន
- ការ៉ុត ១ (ហាន់​រួច)
- ប៉េង​ប៉ោង ១ (ហាន់​រួច)
- សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ច្រាំ​ ១​កូន​ចាន
- ស៊ុត ១​គ្រាប់​
- ស្លឹក​ខ្ទឹម ពីរ​បី​ដើម
- ទឹក​ខ្មេះ
- ម្រេច​
- ​ម្សៅ​ពោត
- ប្រេង​ល្ង
- អំបិល

​​​+របៀប​ធ្វើ​៖
ដាក់​ទឹក​​​​​​​​​ក្នុង​ឆ្នាំង​ឬ​ខ្ទះ​​​​​​​​​កម្ដៅ រួច​​ស្រុះ​​សាច់​ជ្រូក​​ចិញ្ច្រាំ និង​បង់​តៅ​ហ៊ូ ផ្សិត ការ៉ុត និង​ប៉េងប៉ោះ​ចូល។
លាយ​ម្សៅ​ពោត​​​១​ស្លាប​ព្រា​ជា​មួយ​ទឹក​​បន្តិច រួច​ចាក់​ចូល​ក្នុង​ស៊ុប បង់​អំបិល​​១​ស្លាប​ព្រា​បាយ​​ ទឹក​ខ្មេះ​​បី​ស្លាប​ព្រា​បាយ​​ចូល​កូរ​ឲ្យ​សព្វ រួច​ចាក់​ស៊ុត​ក្រឡុក​ចូល កូរ​ឲ្យ​សព្វ រួច​បង់​ម្រេច​ម៉ដ្ឋ​មួយ​ស្លាប​ព្រា​កាហ្វេ​ និង​​ប្រេង​ល្ង​បន្តិច។
រម្ងាស់​ស៊ុប​ឲ្យ​យូរ​បន្តិច រួច​ថែម​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ចិញ្ច្រាំ​ពី​លើ ដួស​ដាក់​ចាន​​ អ្នក​នឹង​បាន​ស៊ុប​ក្តៅ​បែប​ចិន​មួយ​ចាន​ញ៉ាំ​​​៕
ប្រភព៖ sabay

No comments:

Post a Comment

Pages