មាន់ខ្ជាប់បន្លែ

មាន់ខ្ជាប់បន្លែ
+គ្រឿងផ្សំ

  • ជើងមាន់ 2
  • ការ៉ុត 1មើម
  • ត្រសក់ផ្អ 1 ផ្លែ
  • នឹង​ដើម​ខ្ទឹម
+គ្រឿងផ្សំទឹកជ្រលក់
  • ទឹកស៊ីអ៊ីវ 1 
  • ស្លាបព្រា​បាយ, 
  • អំបិល 1/4 
  • ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
  • ម្រេច
  • ទឹកឃ្មុំ


+វិធី​ធ្វើ​

  1. លាង​សម្អាត​ការ៉ុត និង​ត្រសក់ផ្អ ហើយ​យក​វា​ការ​ហាន់​ជា​បន្ទះតូចៗ និង​កាត់​វា​ជាកង់ៗឲ្យ​ស្មើនឹង​ប្រវែង​នៃ​សាច់មាន់។
  2. យក​កាំបិត​វះ​យក​ឆ្អឹង​ចេញពី​សាច់មាន់។
  3. បន្ទាប់មក​អ្នកយក​អំបិល និង​ម្រេច​ទៅ​រោយ​លើ​សាច់មាន់​បន្តិច។
  4. បន្ទាប់មក​ចូរ​អ្នក​រៀប​បន្លែ​ឲ្យ​ស្រប​ទី​នឹង​សាច់មាន់ រុំ​វា​ឲ្យ​ណែន លាបប្រេង​ឆា​តាម​ស្រទាប់នីមួយៗ ប្រើ​ក្រដាស​ទឹកប្រាក់​សម្រាប់​ដុត​រុំ​ពីលើ​វា​ឲ្យ​ជិត
  5. បើក​កំដៅ​ចង្ក្រាន​ឲ្យ​មាន​សីតុណ្ហភាព​ប្រហែល 320 អង្សា​សេ សម្រាប់​យក​មាន់​ទៅ​ចំអិន​ទុក​វា​រយៈពេល 25 នាទី។បន្ទាប់​អ្នកយក​វា​ចេញ និង​ទុក​ឲ្យ​វា​មាន​សីតុណ្ហភាព​ត្រជាក់ និង​កាត់​វា​ជាកង់ៗ បន្ទាប់មក​រៀប​វា​ដាក់​ចាន​ជាមួយនឹង​បន្លែ និង​ធ្វើ​ទឹកជ្រលក់​តាម​គ្រឿងផ្សំ​ខាងលើ​ជាការ​ស្រេច៕

ប្រភព៖ konkhmerit7

No comments:

Post a Comment

Pages