កង្កែបខ

 
កង្កែបខ
+គ្រឿងផ្សំ ៖

  • ភ្លៅកង្អែប 
  • ស្ករត្នោត 
  • ទឹកត្រី 
  • អំបិល 
  • ម្រេច 
  • ម្ទេស

+របៀបធ្វើ៖

  1. លាងកង្កែប អោយស្អាត
  2. ដាំទឹកអោយពុះ ស្រុះកង្កែប ហើយស្រង់ចេញមកវិញភ្លាម អោយអស់ជាតិរំអិល
  3. ហាន់ខ្ញីនិងស្លឹកខ្ទឹម ល្អិតៗ
  4. ចាក់ប្រេងពីរស្លាបព្រា ក្នុងឆ្នាំងមួយទៀត រួចដាក់ឆ្នាំងលើជើងក្រាន អោយក្តៅ
  5. ចាក់ខ្ញីនិងស្លឹកខ្ទឹមចូល បំពងអោយក្រហមងៅ
  6. ដាក់ស្ករត្នោតចូល កូរអោយស្អិតជើងអង្ក្រង ក្រហមងៅ
  7. ចាក់ទឹកត្រីចូល កូរអោយសព្វ
  8. ដាក់ម្រេចបុក និង ម្ទេសចូល កូរអោយសព្វ
  9. ដាក់សាច់កង្កែបចូល កូរអោយសព្វ ទើបចាក់ទឹករំងាស់ (សូមកុំដាក់ទឹកច្រើនពេក នាំអោយខើចរសជាតិលែងឆ្ងាញ់)
  10. រំងាស់ប្រហែល១០នាទី រួចភ្លក្សថែមថយសាបប្រៃផ្អែម តាមចំណូលចិត្ត
  11. ពេលដួសបរិភោគ សូមរោយគល់ខ្ទឹម ហាន់ប្រវែងពីរធ្នាប់ ពីលើកកង្កែប
  12. ទទួលទានជាមួយបាយស ឬ បាយក្តាំង


No comments:

Post a Comment

Pages