​ចេក​ឆាប

 
​ចេក​ឆាប
គ្រឿងផ្សំ​
– ចេកណាំវ៉ា​ស្រគាល​មួយ​ស្និត​
– ស្ករស ២៥០ ក្រាម​
– ខ្លាញ់​រាវ ៤០០ ក្រាម​


​វិធី​ធ្វើ​
១. បកសំបក​ចេក​ឲ្យ​ស្អាត​បន្ទាប់​មក​ធ្វើការ​ឈូស​ស្តើងៗ​ដាក់​ហាលថ្ងៃ​ឲ្យ​ស្ងួត​។​
២. បន្ទាប់​ពី​ហាល​ស្ងួត ហើយ​ដាក់​ខ្ទះ​ដាំ​ឲ្យ​ក្តៅ
​បន្ទាប់​មក​ធ្វើការ​បំពង​ឲ្យ​ស្រួយ​រួចហើយ​ស្រង​ចេញ​ទុក​ឲ្យ​ស្រ​សខ្លាញ់​។​
៣. ដាក់​ដាំទឹក​ស្ករ​រំងា​ស់​ឲ្យ​ឡើង​ជើង​អង្ក្រង បន្ទាប់​មក​ធ្វើ​ការចាក់​ចេក​ចូល​ជ្រួយ​ត្រលប់​ឲ្យ
​ស្ងួត​ទឹក បន្ទាប់​មក​ស្រង​ចេញ​ដាក់​ហាលថ្ងៃ​ឲ្យ​ស្ងួត​ដាក់​ក្នុង​កែវ​គ្រប​ឲ្យ​ជិតទុក​បាន​យូរថ្ងៃ​៕
 ប្រភព៖ khmerscoop

No comments:

Post a Comment

Pages