បង្អែមសរសៃមាស
- គ្រឿងផ្សំៈ
- ពងទា
- ស្ករ
- វិធីធ្វើៈ
- យកពងទាមកគោះយកតែពងក្រហម ដកយកស្រោមចេញ តែត្រូវប្រយ័ត្នកុំអោយដោយពងសអោយសោះ រួចវាយអោយបែកចូលគ្នាទើបយកទឹកសន្សើមពងទា (គឺទឹកថ្លាៗ) ដែលជាប់នឹងសម្បកពងទាបន្ដិចៗនោះ មកចាក់លាយកូរអោយសព្វ ដើម្បីអោយមានសរសៃល្អ តែមិនត្រូវវាយអោយឡើងទេ ។
- យកស្ករដាក់ក្នុងខ្ទះដាំរម្ងាស់អោយឡើងស្អិត ជើងអង្ក្រង ទើបយកស្លឹកចេកមកកេវអោយមានប្រហោងខាងក្រោមតូចល្អម ដួសពងទាដាក់យកមករោយក្នុងទឹកស្ករ ជាសរសៃវែងៗ កុំអោយដាច់ ចេះតែរោយទៅវិញ ទៅមក ទុកអោយរឹង យកចង្កឹះស្រង់ដាក់មកក្នុងថាស បត់ជាដុំរាងបួនជ្រុងទ្រវែង ជាការស្រេច ៕
No comments:
Post a Comment