នំ​ចាក់ចាន់

 
នំ​ចាក់ចាន់
+ គ្រឿងផ្សំ
– ម្សៅខ្សាយ     មួយ​កូនចាន
– ស្ករស     កន្លះ​កូនចាន
– ល័ក្ត ពណ៌     ( មួយ​ពណ៌​បន្តិច គ្រប់​ពណ៌​ដែល​អ្នកចង់បាន)
– ទឹក​ខ្ទឹះ​ដូង     5កូនចាន

+ វិធី​ធ្វើ
1. យក​ទឹក​ខ្ទិះដូង​ទៅ​ដាំ​លើ​ភ្លើង(ប្រើ​ភ្លើង​តិច) រួច​ចាក់ស្ករស​ចូល កូរ​វា​ឱ្យ​រលាយ​ស្ករ រួច​លើក​ចេញ​ទុក​មួយអន្លើ។
2. ចាក់​ម្សៅ​ក្នុង​ចាន រួច​ចាក់ទឹក​ខ្ទិះដូង​ចូល កូរ​វា​ឱ្យ​សព្វ (មើល​កុំឱ្យ​ខាប់ ឬ​រាវ​ជ្រុល​ពេក)។
3. រំលែក​ម្សៅ​ដែល​លាយ រួច​នោះ​ជាផ្នែកៗ នៅក្នុង
ចាន​ផ្សេង​ពីគ្នា។
4. បន្ទាប់មក​បន្តក់ ពណ៌​ចូលទៅក្នុង​ចាន​ដាក់​ម្សៅ​ដែលលាយ​រួចនីមួយៗ រួច​កូរ​វា​ឱ្យ​ឡើង​ពណ៌​សព្វ។
5. ដាក់​ប្រអប់​ជ្រុង​មួយ​នៅក្នុង​ឆ្នាំង​ចំហុយ រួច​ចាក់​ម្សៅដែល​លាយ​ពណ៌ទីមួយៗរួច​នោះ​ចូល។
6. រួច​គ្រប​ទុក​ប្រហែល10-15នាទី ឬ​មើល​ល្មម​ឡើងរឹងតិចៗហើយ សឹម​ចាក់​ម្សៅ​ដែល​លាយ​ពណ៌​ផ្សេងទៀត​ពីលើ។ ធ្វើបែបនេះដដែលៗរហូតដល់​គ្រប់​ពណ៌​ម្សៅ​ដែល​អ្នក​បាន​លាយ។
7. ចំហុយ​វា​ចោល​ប្រមាណ 15-20នាទី​ទៀត ឬ​បើ​ឃើញថា​វា​ឆ្អិន​ហើយ ចាំ​លើក​វា​ចេញ​ហើយ​កាត់​វា​ជាដុំៗជាការ​ស្រេច៕
 ប្រភព៖ khmerscoop
 

No comments:

Post a Comment

Pages