អាម៉ុកខ្យង
#គ្រឿងផ្សំ៖-ខ្យង១គីឡូក្រាម
-សាច់ជ្រូកបីជាន់១ខាំ
-សណ្ដែកដី
-ម្ទេសឆ្អើរ
-ខ្វះដូង
-គ្រឿងបុក (រំដេង រមៀត ស្លឹកគ្រៃហាន់)
-កាពិ
-ប្រេងខ្យង
-គ្រាប់ជម្ពូឆាយកខ្ទះ
-ស្លឹកកន្ទួត
-ស្លឹកក្រូចសើច
-ពង់មាន់
#វិធីធ្វើ៖
-យកសាច់ខ្យងចេញពី សំបករបស់វា ប៉ុន្តែត្រូវរក្សាសំបកទាំងនោះទុក កុំចោល។ ចិញ្ច្រាំសាច់ជ្រូក និងហាន់សាច់ខ្យងជាចំណិតតូចៗ។ -បន្ទាប់មកយកសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ និងសាច់ខ្យងហាន់រួចនោះទៅឆាចូលគ្នាជាមួយនឹងគ្រឿងបុក, ម្ទេសឆ្អើរ, និងកាពិ រហូតដល់ឆ្អិនល្អ។
-ជំហាន =បន្ទាប់ ត្រូវយកស្លឹកកន្ទួតទៅទ្រាប់សាច់ដែលឆាជាមួយគ្រឿងអម្បាញ់មិញ រួចហើយយកទៅញាត់ចូលក្នុងសំបកខ្យងដែលរក្សាទុកនោះ។
ប៉ុណ្ណឹង នៅមិនទាន់រួចរាល់ទេ។ ប្រិយមិត្តត្រូវចាក់ទឹកខ្ទិះដែលឆាបញ្ចូលគ្នាជាមួយពងមាន់, ម្ទេស និងស្លឹកក្រូចសើច ទៅស្រោចពីលើខ្យល់ ដែលមានញាត់សាច់ទ្រាប់ស្លឹកកន្ទួតនោះ រួចហើយយកវាទៅចំហុយប្រហែលជា១៥នាទីទៀត ទើបរួចរាល់៕
ប្រភព ៖ khmertrips
No comments:
Post a Comment