ស៊ុប​​​បាយ​បង្គា

គ្រឿង​ផ្សំ​៖
– បាយ​ឆ្អិន​ស្រាប់ ១​​​ចាន​
– បង្គា​ស្រស់​​ ១០​ទៅ​១១​​​បង្គា
– ខ្ទឹម​​ស​ចិញ្ច្រាំ ១​ស្លាប​ព្រា​បាយ
​- ទឹក​ត្រី​ ២​ស្លាប​ព្រា​បាយ
– ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​ ១​ស្លាប​ព្រា​បាយ
– ប្រេង(​បន្លែ) ១​ស្លាប​ព្រា​បាយ
– ម្រេច ១​ស្លាប​ព្រា​បាយ
– ជី​ (ជី​នាង​វង ជី​រណា គីនឆាយ​ និង​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ហាន់​​ចូល​គ្នា​​​​១​ចាន​សម្រាប់​ដាក់​ក្នុង​ស៊ុប)
– ខ្ទឹម​លីង ១​ស្លាប​ព្រា​បាយ
– ទឹក​​ ២​ចាន​​​​​​គោម​

របៀប​ធ្វើ​៖
– ចាក់​​​ប្រេង​បន្លែ​ក្នុង​ឆ្នាំង​ដាក់​ឲ្យ​ក្ដៅ​រួច​ដាក់​ខ្ទឹម​ស​ចិញ្ច្រាំ​ចូល​​កូរ​​​​​​បំពង​​​ឲ្យ​ឈ្ងុយ​បន្តិច​រួច​ចាក់​ទឹក​ចូល គ្រប​ទុក​ឲ្យ​ពុះ។
– ដាក់​ទឹក​ត្រី​​ ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​ និង​ម្រេច​ចូល​ក្នុង​ទឹក​ស៊ុប​​រួច​កូរ​​ឲ្យ​សព្វ រួច​ដាក់​បាយ​​​​ រង់​ចាំ​ឲ្យ​ពុះ​មួយ​ភ្លែត ដាក់​បង្គា​ចូល​​​គ្រប​ទុក​​ឲ្យ​ឆ្អិន។
– ដួស​ដាក់​ចាន រួច​ថែម​គ្រឿង​ ដូច​ជា​ជី​ និង​ខ្ទឹម​លីង​តាម​ចូល​ចិត្ត អ្នក​នឹង​​បាន​ស៊ុប​បាយ​បង្គា​ឈ្ងុយ​ឆ្ងាញ់​មួយ​ចាន៕
ប្រភព៖ sabay
 

No comments:

Post a Comment

Pages