គឹមឈីត្រសក់បែបកូរ៉េ

 
គឹមឈីត្រសក់បែបកូរ៉េ
គ្រឿងផ្សំ
- ត្រសក់ ១ គីឡូក្រាម
- ម្ទេះម៉ត់ ៥ ស្លាព្រា
- ទឹកត្រីមួយស្លាព្រា
- ប៊ីចេង ២ ស្លាព្រាកាហ្វេ
- ស្លឹកខ្ទឹមមានកម្រិតស្មើនិងការ៉ិតនៅពេលជិតហើយ
- ខ្ទឹមបារាំង ១ មើម
- ការ៉ុត ១ មើម

របៀបធ្វើ
១. ដំបូង​អ្នក​ត្រូវ​ពុះ​ត្រសក់​ជា ៤ ប៉ុន្តែ​មិន​ត្រូវ​ឲ្យ​ដាក់​នោះ​ទេ បន្ទាប់​មក​យក​អំបិល​មក​លាប​ទាំង​ក្នុង​និង​ក្រៅឲ្យ​សព្វ​ប្រើ​អំបិល ២ ស្លា​បាយ​​សម្រាប់​ត្រសក់ ១ គីឡូ​ក្រាម បន្ទាប់​ពី​លាប​សព្វ ហើយ​ធ្វើ​ការ​ទុក​មួយ​អន្លើ។
២. យក​ស្លឹក​ខ្ទឹម​មក​ហាន់​ប្រវែង​មួយ​ត្នាំង​ដៃ។ ខ្ទឹម​បារាំង​ពុះជា​ពីរ​ហាន់​បណ្តោយៗ បន្ទាប់​មក​កាត់​ជា​ពីរ។ការ៉ុត​ជិត​វា​ជា​រាង​បញ្ឆិតៗ បន្ទាប់​មក​ធ្វើ​ការ​ចិត​ជា​រាង​បញ្ឆិតៗ​ជា​បន្ទះឲ្យ​ស្តើងៗ។ យក​បន្លែ​ដែល​បាន​ជិត​ទាំង​អស់​មក​លាង​ឲ្យ​ស្អាត បន្ទាប់​មក​ធ្វើ​ការ​ផ្ទេរ​បញ្ចូល​ក្នុង​ចាន​ធំ​មួយ​ដោយ​ដាក់​ក្នុង​កម្រិត​ស្មើ​គ្នា។
៣. បន្ទាប់ពីចាក់បន្លែទាំងអស់ចូលក្នុងចាន​រួច​មក សូម​បន្ថែម​ម្ទេសទឹក​ត្រី​មួយ​ស្លាព្រា,ប៊ីចេង ២ ស្លាព្រាកា​ហ្វេ​ចូល​ច្របល់​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ។
៤. យក​ត្រសក់​ដែល​បាន​ត្រាំ​ទុក​នោះ​មក​លាង​ទឹក​ឲ្យ​ស្អាត បន្ទាប់​មក​យក​គ្រឿង​ដែល​បាន​លាយ​ទុក​នោះ​មក​លាប និង​ញាត់​ចូក​ក្នុង​ត្រសក់​ឲ្យ​ពេញជា​ការ​ស្រេច៕
ប្រភពៈ khtoem
 

No comments:

Post a Comment

Pages