កង្កែបបោក

+ គ្រឿងផ្សំ
- កង្កែប ៤ កាត់ដៃ​ និង​ជើងរបស់​វា​ត្រឹមភ្លៅ ជើងចិញ្ច្រាំលាយជាមួយសាច់ជ្រូក
- គ្រឿង ៤-៥ ស្លាបព្រាបាយ (បុកហើយ)
- សាច់ជ្រូកបីជាន់ ៣០០ ក្រាមចិញ្ច្រាំ
- សណ្តែកដី ២០០ ក្រាមបុកកុំឲ្យម៉ត់ពេក
- ម្ទេសឆ្អើរ ៥ ផ្លែ ត្រាំទឹកចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់
- ខ្ទឹមក្រហម ៣ ដុំចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ត់
- ខ្ទឹមស ៣ កំពឹស ចិញ្ច្រាំ
- ខ្ទិះដូង កន្លះចានចង្កិះ (ប្រសិនមិនចូលចិត្តមិនដាក់ក៏បាន)
- ស្លឹកក្រូចសើច ៤ សន្លឹក
- ប្រេងឆា ២ ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកផ្សំរស់ជាតិ ​កន្លះចានចង្កិះ​ក្នុង​នោះ​មាន ​ម្សៅស៊ុបរ៉ត់ឌី​ ប្រេងខ្យង​ ប៊ីចេង ​ស្ករស ​អំបិល​ រស់ជាតិផ្សំ​ទៅ​តាម​ចំណូល​ចិត្ត.

+ វិធីធ្វើ
១. ជាការចាប់ផ្តើម អ្នកត្រូវឆាសាច់ឲ្យឆ្អិនជាមុនសិន ដាក់ប្រេងឆាក្នុងខ្ទះឲ្យក្តៅ បន្ទាប់មកដាក់ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម និងស្លឹកក្រូចចូលឆាបញ្ចូលគ្នាឲ្យឈ្ងុយ ក្រោយមកទៀតទើបបន្ថែមម្ទេសឆ្អើរ គ្រឿង ​ ឆា​បន្តិច​ទើប​បន្ថែម​ទឹក​ផ្សំ​រស់​ជាតិ​ពាក់​កណ្តាល​ និង​សាច់​ជ្រូក​ចូល​ឆា​ឲ្យ​សាច់​ឆ្អិន​ទើប​បន្ថែម​សណ្តែក​ដី​ ខ្ទិះដូងនិង​ទឹកផ្សំរស់ជាតិ​ដែល​សល់​ចូល​រួច​ឆា​បន្តិច​ទៀត​ជា​ការ​រួច​ស្រេច។
២. យក​សាច់​ដែល​អ្នក​​បាន​​ឆា​​ឆ្អិន​​​ហើយ​ញាត់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​កង្កែប​ដែល​​អ្នក​​បាន​​ធ្វើ​​រួច​​ឲ្យ​ពេញពោះ​ និង​ឡើង​ប៉ោង​ ធ្វើ​ដូច​នេះ​ទាល់​តែ​កង្កែប​អស់​។
៣. យក​កង្កែប​ដែល​អ្នក​បាន​ញាត់​រូច​រាល់​មក​ដាក់​អាំង​ ឬ​ក៍​ចៀន​ទៅ​តាម​ចំណង់​ចំណូល​ចិត្ត​របស់​អ្នក​ញាំ៕
ប្រភពៈ khtoem


No comments:

Post a Comment

Pages