សម្លរទំពាំង

គ្រឿងផ្សំ
- ទំពាំងស្រស់ ៣០០ ក្រាម
- ម្ទេសប្លោកខ្ចី ១ ឬ ២ ផ្លែ
- ប្រហុក ៦ សាច់
- ត្រីកែ (ត្រីមានជាតិខ្លាញ់) ៤០០ ក្រាម
- អង្ករកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេងកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ
- អំបិលកន្លះស្លាព្រាកាហ្វេ
- ស្ករសមួយស្លាព្រាកាហ្វេកន្លះ
- ទឹកត្រីមួយស្លាព្រាបាយ
- បន្លែបន្សាប (ត្រួយម្ទេស ស្លឹកផ្ទី….តាមចំណូលចិត្ត) មួយដៃ
 

វិធីធ្វើ
១. ជាដំបូងអ្នកត្រូវសកទំពាំងឲ្យនៅតែខ្ចីបន្ទាប់មកប្រើកាំបិតមុខពីមកឈូសឲ្យស្តើងៗ។
២. ប្រហុកត្រូវចិញ្ច្រាំម៉ត់។ត្រីធ្វើនឹងលាងទឹកឲ្យស្អាតកាត់ជាកងៗ។
៣. បន្ទាប់ពីអ្នកធ្វើការចិញ្ច្រាំប្រហុកអ្នកត្រូវចាក់ប្រហុកព្រមទាំងត្រពាំងចូលក្នុងឆ្នាំងសម្ល​មួយ​រួច​បន្ថែ​អង្ករ​កន្លះ​ស្លា​ព្រាកាហ្វេ (ប្រសិន​បើអ្នក​មាន​ទឹក​បាយ​អ្នក​អាច​ចាក់​ទឹក​នេះ​ចូល​បាន រួច​សឹម​បន្ថែម​ទឹក​ធម្មតា​តាម​ក្រោយ) ។ ក្រោយ​មក​ចាក់​ទឹក​ចូល​រង​ចាំ​រហូត​ដល់​ត្រពាំង​បាត់​ហាស។
៤. បន្ទាប់ពីរងចាំមយយសន្ទុះរួចមកអ្នកគួរបន្ថែមសាច់ត្រី,អំបិលកន្លះស្លា​ព្រា​កាហ្វេ, ប៊ី​ចេង​កន្លះ​ស្លា​ព្រាកាហ្វេ, ស្ករស​មួយ​ស្លាព្រាកាហ្វេ​កន្លះ, ទឹក​ត្រី​មួយ​ស្លា​ព្រាបាយ និង​ម្ទេស​ចូល​​កូរ​មួយ​សព្វ​ចាំ​មួយ​រំពុះ​រហូត​ដល់​ត្រី​ឆ្អិន​គួរ​បន្ថែម​បន្លែប​ន្សាប រួច​រង​ចាំ​មួយ​រំពុះ​ភ្លក់​មើល​ឲ្យ​ល្មម​តាម​ចំណូល​ចិត្ត​ជា​ការ​ស្រេច៕
ប្រភពៈ khtoem
 

No comments:

Post a Comment

Pages