បាយ​មាន់​ហាយ​ណាន
គ្រឿង​ផ្សំ
សាច់​មាន់ កន្លះ​គីឡូ
មើម​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ ៣ ទៅ ៤ ដើម
អំបិល កន្លះ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
ទឹក
អង្ករ (តិច ឬ​ច្រើន តាម​អ្នក​ចង់​ពិសា និង​លាង​ឲ្យ​ស្អាត)
ខ្លាញ់​មាន់
ខ្ទឹម​ស ២ ស្លាបព្រា​បាយ
ខ្ញី ៣០ ក្រាម

គ្រឿង​ផ្សំ​សម្រាប់​ទឹក​ជ្រលក់
ខ្ញី (ហាន់​ជា​ចំណិត​តូចៗ) ២ ស្លាបព្រា​បាយ
ខ្ទឹម​ស (ហាន់​ជា​ចំណិត​តូចៗ) ២ ស្លាបព្រា​បាយ
ម្ទេស (ហាន់​ជា​ចំណិត​តូចៗ) ១ ឬ ២ គ្រាប់ តាម​ចំណូល​ចិត្ត​របស់​អ្នក
ទឹក​សៀង ២ ស្លាបព្រា​បាយ
ស្ករ​ស ១ ទៅ ២ ស្លាបព្រា​បាយ
ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រា​បាយ
ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​ខ្មៅ ១ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ

វិធី​ធ្វើ
បំពង​ខ្លាញ់​មាន់ រហូត​ដល់​ចេញ​ខ្លាញ់ រួច​យក​កាក​វា​ចេញ
ដាក់​ខ្ញី និង​ខ្ទឹម​ស​ចូល
ដាក់​បាយ​ចូល និង​ឆា​ត្រលប់​ដោយ​ប្រើ​ភ្លើង​ក្តៅ​តិច​ល្មម រយៈ​ពេល ២ នាទី
ចាក់​បាយ​ចូល​ឆ្នាំង​ដាំ​បាយ និង​ថែម​ទឹក ដោយ​លៃ​ឲ្យ​សម​ល្មម ហើយ​ចម្អិន​វា​ឲ្យ​ឆ្អិន
ដាំ​ទឹក​ក្តៅ​មួយ​ឆ្នាំង រួច​ដាក់​មើម​ជី​វ៉ាន់ស៊ុយ អំបិល និង​សាច់​មាន់​ចូល ហើយ​រំងាស់​វា​ដោយ​ប្រើ​ភ្លើង​ក្តៅ​ល្មម រយៈ​ពេល ២០ នាទី ធ្វើ​យ៉ាង​ណា​ឲ្យ​សាច់​មាន់​ឆ្អិន​ល្អ
លាយ​ទឹក​ជ្រលក់ (ភ្លក់​មើល​រសជាតិ​តាម​ចំណូល​ចិត្ត​អ្នក)
ចុង​ក្រោយ ដួស​បាយ​ដាក់​ចាន និង​ហាន់​សាច់​មាន់​ជា​ចំណិត​ៗ ជា​ការ​ស្រេច
ប្រភព៖ sabay
 

No comments:

Post a Comment

Pages