ញាំសារ៉ាយសមុទ្រ
+ គ្រឿងផ្សំ- សារ៉ាយសមុទ្រ ៥០០ក្រាមជាសសៃវែង ស្រស់ប្រហែល ១០-១៥ នាទី
- សាច់ជ្រូក ៣០០ក្រាម (ឆ្អិន) ហាន់ជាចំណិតវែងៗ ៣ថ្នាំងដៃ
- បង្កា ២០០ក្រាម (ឆ្អិន) យកក្បាល និងសំបកចេញ
- ស្ករស ៥ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី ៤ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹក្រូចឆ្មា ៥ស្លាបព្រាបាយ
- ខ្ទឹមស ៤កំពឹស ចិញ្ច្រាំកុំម៉ដ្ឋពេក
- ខ្ទឹមក្រហម ២ស្លាបព្រាបាយ ចិតជាចំណិតៗ
- សណ្តែកដីលីង កន្លះចានចង្កឹះបុកកុំម៉ដ្ឋពេក
- ម្ទេសថៃ ៣ផ្លែ ចិតជាចំណិតវែង
- ស្លឹកខ្ទឹម ២ស្លាបព្រាបាយ ហាន់តូចល្មម
- ជីអង្កាម ១ចាន ឬជីដែលអ្នកចូលចិត្ត
+ វិធីធ្វើ
១. ជាដំបូងអ្នកត្រូវយកចានធំ ឬក៏ឆ្នាំងមកដាក់សារ៉ាយសមុទ្រស្មានមើលដែលអាចដាក់សារ៉ាយសមុទ្រគ្រាន់ បន្ទាប់មកធ្វើការផ្សំគ្រឿងដែលមានៈ សាច់ជ្រូក, បង្កង, ខ្ទឹមស, ខ្ទឹមក្រហម, ស្លឹកខ្ទឹម, ស្ករស, ទឹកត្រី, ទឹកក្រូចឆ្មា និងម្ទេសរួចច្របល់បញ្ចូលគ្នាទាំងអស់ឲ្យសប់ទើបបន្ថែមជីតាមក្រោយច្របល់បញ្ចូលគ្នាដែរ។
២. ក្រោយមកទៀតពេលដែលអ្នកដួសដាក់ចានញ៉ាំទើបធ្វើការបន្ថែមសណ្តែកដីដាក់រោយពីលើជាការស្រេច៕
ប្រភព៖ khtoem
No comments:
Post a Comment