បបរគ្រឿង
+ គ្រឿងផ្សំ៖- សាច់ជ្រូក ឆ្អឹងជ្រូក (យកឆ្អឹងស៊ុប)
- ផ្សិតក្រៀម
- ការ៉ុត ដំឡូងបារាំង ផ្សិតចំបើង ខ្ទឹមបារាំង សណ្តែកបណ្តុះ ជីបន្លា
- សៀងផ្អែម
- អង្ករ
- ដុំស៊ុប ស្ករស អំបិល ម្រេច ទឹកត្រី ខ្ទឹមស
+ របៀបធ្វើ៖
- ដាំទឹកស្ងោរឆ្អឹងជ្រូក
- ហាន់សាច់ជ្រូកជាបន្ទះតូចៗ ឆ្អឹងជ្រូកកាប់ជាដុំៗ
- ត្រាំផ្សិតក្រៀម រួចហាន់ជាចំណិតតូចៗ
- ហាន់ការ៉ុត និងដំឡូងបារាំងជាដុំតូចៗ
- ហាន់ផ្សិតចំបើង (១ពុះជា២រឺជាបួន)
- ហាន់ខ្ទឹមបារាំងតាមបណ្តោយស្តើងៗ
- ចិញ្ច្រាំខ្ទឹម
- ពេលទឹកពុះ ដាក់ដុំស៊ុប១ដុំ រួចដាក់ឆ្អឹងជ្រូក សាច់ជ្រូកនិងការ៉ុតចូល។ រំងាស់មួយស្របក់ ដាក់ផ្សិតក្រៀម និងដំឡូងបារាំងចូល។
- ដាក់អំបិល ស្ករ ម្រេច ទឹកត្រី
- លាងអង្ករ រួចសំរិតទឹកចេញអោយអស់
- ប្រើចង្ក្រានមួយទៀត បំពងខ្ទឹមស រួចចាក់អង្ករដែលលាងរួចចួល ឆាមួយសន្ទុះ ចាក់អង្ករដែលឆារួចចូលឆ្នាំងបបរ រួចដាក់ផ្សិតចំបើងចូល រំងាស់រហូតដល់អង្កររីក។
- ភ្លក់តាមរសជាតិដែលចូលចិត្ត រួចបង់ខ្ទឹមបារាំងចូលទុកជាបានការ។
ប្រភព៖ khmer-like
No comments:
Post a Comment