បាយទ្រាបផ្អែម
+ គ្រឿងផ្សំ– អង្ករដំណើម កន្លះគីឡូ
– ខ្ទិះដូង កន្លះលីត្រ
– ល្ងលីង 2-3 ស្លាបព្រាបាយ
– ស្ករត្នោត កន្លះគីឡូ
– អំបិល បន្តិច
– សាច់ដូង តាមចំណូលចិត្ត
+ វិធីធ្វើ
1. យកអង្ករដំណើមទៅដាំ ឬចំហុយឱ្យឆ្អិន (កុំឱ្យជ្រាយពេក) រួចទុកមួយអន្លើ។
2. ដាក់ឆ្នាំងនៅលើភ្លើង រួចដាក់ស្ករត្នោតចូល កូរឱ្យពុះ ដាក់អំបិលចូលបន្តិច ហើយសឹមចាក់ទឹកខ្ទិះដូងចូល។ កូរទឹកខ្ទិះ និងស្ករនោះឱ្យឡើងក្លិន ឈ្ងុយ រួចចាក់បាយដំណើបចូល។
3. កូរបាយដំណើប និងទឹកស្ករឱ្យរលាយចូលគ្នាសព្វ។ រួចបន្តកូររហូតដល់បាយដំណើបនោះដាច់ទឹក ស្ងួតបាយ (ត្រូវកូរវាឱ្យបានញឹកញាប់ បើមិនដូច្នេះបាយដំណើបអាចនឹងខ្លោច)។
4. លុះពេល ដែលបាយដំណើបដាច់ទឹកហើយនោះត្រូវដួសវាមកដាក់លើថាស ហើយសង្កត់វាឱ្យណែន (ឬហៅថាបាយទ្រាប) រួចរោយល្ និងសាច់
ដូងកោសពីលើជាការស្រេច៕
ប្រភព៖ khmerscoop
No comments:
Post a Comment