+ គ្រឿងផ្សំ
- សាច់មាន់ ៤០០ ក្រាមកាត់ជាដុំៗកុំឲ្យតូចពេក
- ស្ពៃជ្រក់ ៣០០ ក្រាមហាន់ជាចំណិតៗកុំឲ្យតូចពេក
- ខ្ទឹមស ៣-៤ កំពឹសដំឲ្យបែក
- អំបិលខ្នរ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករសរ ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកត្រី ៣ ស្លាបព្រាបាយ
- ជីវ៉ាន់ស៊ុយ ៥ ដើម
- ផ្លែម្ទេសទុំ ៣ ផ្លែ (ឬស្រេចលើចំណង់ចំណូលចិត្ត)
+ វិធីធ្វើ
១. ដំបូងអ្នកត្រូវដាក់ឆ្នាំងដាំទឹកឲ្យពុះបន្ទាប់មកដាក់សាច់មាន់់ចូលជាមួយនិងខ្ទឹមសគ្របទុកប្រហែលជា ២០ នាទី ឬរហូតទាល់តែសាច់មាន់ឆ្អិន។
២. ពេលដែលទឹកសម្លរពុះម្តងទៀតសាច់មាន់ឆ្អិនហើយទើបអ្នកដាក់គ្រឿងផ្សំចូលអំបិល, ស្ករស, ទឹកត្រី និងស្ពៃជ្រក់គ្របឲ្យពុះម្តងទៀតរួចលរភ្លក់មើលប្រសិនបើស្ទើរថែមទៅតាមចំណង់ចំណូលចិត្តអ្នកញាំ។
៣. យកចានគោមដួលសម្លរដាក់ក្នុងចានរួចយកម្ទេសទុំ និងជីវ៉ាន់ស៊ុយរៀបដាក់ពីលើជាការរួចរាល់៕
ប្រភពៈ khtoem
No comments:
Post a Comment