គ្រឿងផ្សំ
– សាច់គោចិញ្ច្រាំ ១០០ក្រាម
– ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ស្លាបព្រាបាយ
– ប្រេងល្ង ១ស្លាបព្រាបាយ
– ស្ករស (ឬស្ករត្នោត) ១ស្លាបព្រាបាយ
– ខ្ទឹមចិញ្ច្រាំ ១ភាគ៤ ស្លាបព្រាបាយ
– ស្ពៃអេពីណារ (អ្នកអាចប្រើស្ពៃផ្សេងៗជំនួសដូចជាស្ពៃតឿ ចំហុយឲ្យឆ្អិនរួចលាយទឹកប្រេងល្ង អំបិល និងគ្រាប់ល្ងបន្តិច) ២៥០ក្រាម
– សណ្ដែកបណ្ដុះ (ស្រុះរួច) ៣៥០ក្រាម
– ផ្សិត (អ្នកអាចរើសបន្លែផ្សិតតាមដែលអ្នកចូលចិត្ត) ១០០ក្រាម
– ការ៉ុត ១២០ក្រាម
– សារាយក្រៀម (បើមាន)
– អំបិល កន្លះស្លាបព្រាបាយ (ប្រើសម្រាប់ប្រឡាក់ផ្សិតនិងការ៉ុត)
- ស៊ុត ១គ្រាប់
– ប្រេងឆា
គ្រឿងផ្សំសម្រាប់ធ្វើទឹកជ្រលក់
– ប្រេងល្ង ១ស្លាបព្រាបាយ
– ស្ករស (ឬស្ករត្នោត) ១ស្លាបព្រាបាយ
– ទឹក មួយស្លាបព្រាបាយ
– គ្រាប់ល្ង ១ស្លាបព្រាបាយ
– ទឹកខ្មេះ ១ស្លាបព្រាបាយ
– ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាបាយ
– ទឹកម្ទេសខាប់កូរ៉េ (អាចរកទិញបាននៅផ្សារទំនើប)
វិធីធ្វើទឹកជ្រលក់៖ យកទឹកម្ទេសខាប់កូរ៉េ លាយប្រេងល្ង ស្ករត្នោត ទឹក គ្រាប់ល្ង ទឹកខ្មេះ ខ្ទឹមចិញ្ច្រាំ កូរលាយចូលគ្នាឲ្យសព្វ។
Bibimbap ៖
– យកសាច់គោចិញ្ច្រាំប្រឡាក់លាយទឹកស៊ីអ៊ីវ ប្រេងល្ង ស្ករត្នោត និងខ្ទឹមចិញ្ច្រាំចូលគ្នា ទុកដោយឡែក។
– ហាន់ការ៉ុត និងផ្សិត រួចដាក់ឆាត្រឡប់ប្រេងឆា ផ្សេងគ្នាទុកដោយឡែក។ ឆាសាច់គោចិញ្ច្រាំប្រឡាក់រួច ចៀនស៊ុតឲ្យឆ្អិន។
- យកបាយមក រួចដាក់ បន្លែផ្សិតឆារួច ការ៉ុត ស្ពៃតឿ សណ្ដែកបណ្ដុះ សារាយ សាច់គោ ទឹកជ្រលក់ និងស៊ុតចៀន លាយចូលគ្នានោះអ្នកនឹងបាន Bibimbap មួយចាន។
ប្រភព៖ sabay
No comments:
Post a Comment