តុងយ៉ាំបង្កង
គ្រឿងផ្សំ៖គល់ស្លឹកគ្រៃមួយគល់
បង្កងស្រស់ ៧
ខ្ទឹមសរ ២ ឬ ៣ កម្ពឹស
តុងយ៉ាំ១ ដុំតូច
អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
ស្ករ ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
ស្លឹកជី
រំដេង ១ ដុំតូច
វិធីធ្វើ៖
1. អ្នកអាចយកខួរបង្កងចេញ ឬក៏មិនបាច់យកចេញក៏បាន រួចលាងបង្កង និងជីឲ្យស្អាត។
2. ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមដាក់បំពងឲ្យឈ្ងុយដួសដាក់ចានទុកមួយអន្លើ។ ចំណែកឯរំដេងត្រូវយកទៅដុតឲ្យឈ្ងុយដំឲ្យទក់ រួចដំគល់ស្លឹកគ្រៃឲ្យទក់ដូចគ្នា។
3. ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះបន្ទាប់មកដាក់បង្កង, ជី, រំដេង និងគល់ស្លឹកគ្រៃចូលចាំមួយ រំពុះដាក់តុងយ៉ាំចូលកូរឲ្យសព្វបន្ថែម ប៊ីចេង, ស្ករទឹកត្រី,អំបិលចូល(ប្រសិនបើអ្នកយកខួរបង្កងចេញបង្កង ត្រូវចាក់ខួរចូល) ចាំហូតដល់បង្កងឆ្អិនជាការស្រេច។
4. នៅពេលដែលអ្នកញ៉ាំត្រូវដាក់ក្នុងឆ្នាំងភ្លើង ដើម្បីឲ្យនៅក្តៅៗ ព្រោះវាអាចជួយបន្ថែមឲ្យមានរសជាតិឆ្ងាញ់ថែមមួយកម្រិតទៀត។
ប្រភពៈ វិធីធ្វើម្ហូបខ្មែរ
No comments:
Post a Comment