ខ​ត្រីប៉េង​ប៉ោះ​

គ្រឿងផ្សំ៖


ប៉េងប៉ោះ ៥-៦ ផ្លែ ពុះជាពីរ
ត្រី ៥០០​ ក្រាម (ត្រីរ៉ស ឬត្រី​ឆ្លាំង) ប្រឡាក់​ជា​មួយ​គ្រឿង​មុន​ ៣០ នាទី​
ស្ករត្នោត ១ ស្លាបព្រាបាយ​ អំបិល ​​ប៊ីចេង ​ ​ម្រេច (កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ) ខ្ទឹមស
អំពៅ ៤-៥ កង់កាត់ប្រវែង​ ៣ ថ្នាំងដៃពុះជាចំណិត
ខ្ទឹមស ៤ កំពឹសចិញ្ច្រោំ
ទឹកត្រី ៦ ស្លាបព្រាបាយ
ម្រេច ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេកន្លះ
ស្ករត្នោត ៣ ស្លាបព្រាបាយ
ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ

វិធីធ្វើ៖
1. ជា​​ដំបូង​​ត្រូវ​​យក​​ឆ្នាំង​​មក​​តម្រៀប​​​អំពៅ​​ក្រាល​ពី​ក្រោម ​បន្ទាប់​មក​រៀបត្រី
និងប៉េងប៉ោះ​ទុក​ដោយ​ឡែក​សិន។
2. យក​ឆ្នាំង​មួយ​ទៀត​ដាក់​ស្ករ​ត្នោត​ចូល​​ ២ ស្លាបព្រាបាយ​​កូរ​ឲ្យ​ឈ្ងុយ​ បន្ទាប់​​មក
​ដាក់ខ្ទឹមស ម្រេច ​​១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ទឹកត្រី ៤ ស្លាបព្រាកាហ្វេ​ ប៊ីចេង កន្លះស្លាបកាហ្វេ​
អំបិល កន្លះស្លាបកាហ្វេ រួចកូរ​វា​សព​បន្តិច​​សុំ​យក​ទៅ​ចាក់​ចូល​ក្នុងឆ្នាំង​​ដែល​បាន
ដែល​បាន​រៀប ​ចំ​ទុក​ហើយ។
3. យក​ឆ្នាំង​នោះ​ចាក់ទឹក​ចូល​ ៤-៥ វែកសម្លរ​ បន្ទាប់​មក​ដាក់​​ចំអិន​ ៣០-៤០ នាទី
ជា​ការ​រួច​រាល់៕​
ប្រភពៈ វិធីធ្វើម្ហូបខ្មែរ

No comments:

Post a Comment

Pages