សាច់មាន់ឆាទំពាំង
គ្រឿងផ្សំ៖សាច់មាន់ ៣០០ ក្រាម ហាន់ជាចំណិតៗ
ទំពាំង ៤០០ ក្រាម ចិតជាសរសៃវែងៗប្រហែល ២-៣ ថ្នាំងដៃ
ខ្ទឹមស ៤ កំពឹស ចិញ្ច្រាំ
ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
ប្រេងខ្យង ១ ស្លាបព្រាបាយ
ស្ករស ២ ស្លាបព្រាបាយ
ម្រេច ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
ស្លឹកខ្ទឹម ២ ដើមហាន់តូចៗ
ប្រេងឆា ៤ ស្លាបព្រាបាយ
ម្ទេសក្រហម ៥-៦ ចំណិតចិតជាចិណិតវែងៗ
វិធីធ្វើ៖
ជា ដំបូងអ្នកត្រូវដាក់ប្រេងឆាក្នុងខ្ទះឲ្យក្តៅ បន្ទាប់មកដាក់ខ្ទឹមសចូលបំពងឲ្យឈ្ងុយ ទើបដាក់សាច់ មាន់ចូលឆាត្រឡប់ឲ្យ ឆ្អឹនបន្តិច រួចបន្ថែមម្រេច ទឹកត្រី ស្ករស ប្រេងខ្យង និងទំពាំង បន្ទាប់មកឆាត្រឡប់ឲ្យសប ទើបដាក់ ម្ទេសក្រហម និងស្លឹកខ្ទឹមបន្ថែមតាមក្រោយជាការស្រេច៕
ប្រភពៈ វិធីធ្វើម្ហូបខ្មែរ
No comments:
Post a Comment