ស៊ុប​មាន់​កូនកាត់​

គ្រឿងផ្សំ​
ផ្សិតចំបើង​ស្រស់ ១ ប្រអប់
ស្លាបមាន់ ២ ( ៤៥០ ក្រាម )
លៀស ៤៥០ ក្រាម
ទឹក ១.០០០ សង់​ទី​លីត្រ ។
​ខ្ញី ៣ បន្ទះ និង ដើម​ខ្ទឹម ( ហាន់ ជា​កង់ៗ ) ១ ដើម ។​
ទឹកសៀង​ខាប់ ៦០ សង់​ទី​លីត្រ ។


វិធី​ធ្វើ​
១) ដាក់​ស្លាបមាន់​ស្រុស​នឹង​ទឹក​ក្តៅ​រួចហើយ​ស្រង់​ចេញ​ទុក​ប្រើការ ។
២) ចាក់ទឹក​ក្នុង​ឆ្នាំង​ដាំ​ឱ្យ​ពុះ​រួចហើយ​ដាក់​ខ្ញី ដើម​ខ្ទឹម ស្លាបមាន់ និង ផ្សិត​ចូល​ស្ងោរ ។ ក្រោយពី​ទឹក​ពុះ​ត្រូវ​បន្ថយ​ភ្លើង​ដោយ​គ្រប​ឆ្នាំង​ស្ងោរ និង ស្ងោរ រម្ងាស់ ១៥ នាទី ។
៣) ដាក់​លៀស​ក្នុង​ឆ្នាំង​ស្ងោរ​រហូត​ហាមាត់​ត្រូវ​ឆាប់​ស្រង់​ចេញ​ភ្លាម ។
៤) ដួស​ពពុះ​ចេញ រួច​ចាក់​គ្រឿងផ្សំ​រសជាតិ​ចូល​ភ្លក្សមើល​តាម​ចំណូលចិត្ត បន្ទាប់​មកចាក់​លៀស​ចូល​ម្តងទៀត​មួយស្របក់​ទើប​លើក​ឆ្នាំង​ស្ងោរ​ចុះ​ទុក​ជាការ​ស្រេច ៕
ប្រភពៈ khmerscoop
 

No comments:

Post a Comment

Pages