គ្រឿងផ្សំ
គ្រឿងគល់ស្លឹកគ្រៃ (គល់ស្លឹកគ្រៃ, ស្លឹកក្រូចសើច,ខ្ទឹមស,ម្ទេសស្រស់, រមាត, និងខ្ជាយ បុកចូលគ្នាអោយម៉ត់)
ត្រកួន ½គីឡូក្រាម
ត្រកួន ½គីឡូក្រាម
របៀបធ្វើ
· ជាដំបូងត្រូវលាង និងយកគ្រឿងក្នុងកង្កែបចេញអោយអស់ពីពោះ, សូមប្រយ័ត្នពងកង្កែបព្រោះជាពងដែលពុលពេលដែលយើងហូបវា។ បន្ទាប់ពីលាងស្អាតហើយ ត្រូវកាត់ដៃ និងជើងកង្កែបអោយបានស្អាតល្អ ។ យើងអាចកាត់ជាចំណែកទៅតាមចំណង់ចំណូលចិត្តរបស់យើង។
· ចាប់ផ្តើមយកខ្ទះមកដាក់លើចង្រ្កាន ហើយដាក់ខ្លាញ់បន្តិច បន្ទាប់មកដាក់គ្រឿងដែលបុករួចរាល់នោះទៅក្នុងខ្ទះខ្លាញ់ ដោយប្រើភ្លើងល្មម ។ នៅពេលឆាបណ្តើរ ចាប់ផ្តើមដាក់គ្រឿងបណ្តើរដូចជា ទឹកត្រីបន្តិច, ស្ករត្នោតអោយច្រើនបន្តិច, និង ប៊ីចេងបន្តិច ។ រួចហើយយើងបន្តរឆាគ្រឿងផ្សំ បានប្រហែល ១ នាទី នៅពេលដែលឃើញថាគ្រឿងផ្សំស្ងួតខ្លាំង អាចដាក់ខ្លាញ់បន្តិចទៀតបាន។ បន្ទាប់មក ចាប់ផ្តើមដាក់កង្កែបដែលលាងស្អាតរួចរាល់នោះទៅក្នុងខ្ទះដែលមានគ្រឿងផ្សំរួចរាល់ យើងអាចដាក់ទឹកសបន្តិចដើម្បីកុំអោយគោកពិបាកក្នុងការឆា ។ ឆារហូតដល់កង្កែបនោះឆ្អិតសាច់ល្អ ដោយប្រើភ្លើងល្មមក្នុងការចំអិន ។ នៅពេលដែលឃើញថាកង្កែបឆ្អិនសាច់បានល្អហើយនោះ យើងចាប់ផ្តើមដាក់ត្រកួនតែម្តង ដោយយើងដាក់ទឹកសបន្តិចទៀត ដើម្បីអោយម្ហូបនេះមានទឹកខ្លះ ។ ឆាសាច់កង្កែបជាមួយត្រកួនប្រហែលតែ ១នាទីតែប៉ុណ្ណោះ ។នោះយើងអាចលើកចេញពីខ្ទះបាន ព្រោះបើយើងឆាយូរពេក និងធ្វើអោយត្រកួនបាត់បង់សោភ័ណភាពពណ៌បៃតងបាន ។
ប្រភព៖http://food-khmer.blogspot.com
ប្រភព៖http://food-khmer.blogspot.com
No comments:
Post a Comment